Personvernerklæring

Denne erklæringen redegjør for hvordan personvernet ivaretas på Urhusets nettsider. Ved bruk av dette nettstedet samtykker du til denne erklæringen.

2. september 2020

Ansvar
Behandlingsansvarlig: Urhuset (Hibernia AS)
Databehandlere: Shopify

Urhuset er ansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av urhuset.no. Shopify er databehandlere for Urhuset.no, og er vår totalleverandør for utvikling, drift og vedlikehold av nettstedet. Leverandøren benytter underleverandører som oppgitt i sine vilkår.

Det er kun Urhuset og databehandleren Shopify (med underleverandører) som har tilgang til opplysningene som samles inn. Egne avtaler mellom Urhuset og Shopify regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Informasjonskapsler (cookies)
Når du besøker Urhuset.no får du informasjonskapsler fra Google Analytics, Google Ads, Facebook og Hotjar. Disse brukes for å spore bruk av innhold på urhuset.no. Nettstedet respekterer Do not track innstillinger i nettlesere. Nettstedet samler også inn informasjon til bruk i remarketing og "lignende målgrupper"-funksjonen i Google Ads.

Dette muliggjør at Google i visse tilfeller kan vise annonser fra Urhuset til deg basert på dine tidligere besøk til urhuset.no. Disse annonsene vil være generelle og basert på brede målgrupper, og vil kun vises i søkeannonser eller ved besøk til andre nettsteder i Google Displaynettverk. Du kan velge bort Googles bruk av informasjonskaplser på Googles egne annonseinnstillinger.

Vi bruker Hotjar for å bedre forstå våre brukeres behov og for å optimalisere opplevelsen av urhuset.no. Hotjar er en teknologitjeneste som hjelper oss med å forstå brukerne våre bedre (for eksempel hvor mye tid de bruker på hvilke sider, hvilke linker de velger å klikke på, hva brukerne liker og ikke liker osv.) Dette gjør at vi kan videreutvikle og opprettholde vår service basert på tilbakemeldinger fra brukerne. Hotjar bruker informasjonskapsler og annen teknologi for å samle inn data om brukerens oppførsel og deres enheter (spesielt enhetens IP-adresse (kun lagret i anonymisert form), enhetsskjermstørrelse, enhetstype (unike enhetsidentifikatorer), nettleserinformasjon, geografisk plassering (kun land), og foretrukket språk som brukes til å vise vår nettside). Hotjar lagrer denne informasjonen som pseudonymisert brukerprofiler. Verken Hotjar, eller vi vil bruke denne informasjonen til å identifisere enkelte brukere eller til å matche den med ytterligere data fra individuelle brukere. For ytterligere detaljer, se Hotjars retningslinjer for personvern.

Du kan ekskludere Hotjar og all fremtidig tracking ved å følge denne linken https://www.hotjar.com/legal/compliance/opt-out

Søk
Nettstedet lagrer søkeord som brukes i Shopify. Dette for å gi vår redaksjon en bedre indikasjon på hvilket innhold som er mest relevant og dermed spisse innholdet nærmere. Søkeordene knyttes ikke opp mot den enkelte bruker.

Webanalyse
Urhuset samler inn nettstedsdata med bruk av Google Analytics.

Google Analytics bruker informasjonskapsler og mottar generell webstatistikk, som f. eks. nettlesertype, tidspunkt, språk og hvilken nettside brukeren kom fra. Mottatte opplysninger er underlagt Google sine retningslinjer for personvern.

Nyhetsbrev
Du kan abonnere på nyhetsbrev slik at du mottar nyheter på e-post. Disse opplysningene lagres hos Shopify.

Den oppgitte e-postadressen vil kun bli benyttet til å sende deg informasjon knyttet til ditt/dine epostabonnement hos Urhuset. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevene eller trekke samtykket ditt ved å klikke på avmeldingslenke nederst i en e-post eller ta kontakt med oss på post@urhuset.no.

Urhuset lagrer hverken personopplysninger, klikkrespons eller annen informasjon om deg eller din adferd som vil bli benyttet til tilpasset budskap i annonsering eller kontakt i andre medier.  Urhuset utveksler aldri personopplysninger, klikkrespons eller annen informasjon om deg eller din adferd til tredjeparter eller andre partnere.
Urhuset vil kun lagre e-postadressen din inntil du ber om å bli meldt av nyhetsbrev eller trekker samtykket ditt.
Ved hver mailutsendelse får du anledning til å si opp abonnementet på nyhetsbrev. Velger du å si opp abonnementet fjernes din e-postadresse.

Remarketing
Nettsiden bruker Google Ads og Facebook Remarketing Tags, og Facebook Custom Audiences Tags.

Google Ads og Facebook remarketing brukes for å annonsere på tredjeparts nettsider til tidligere besøkende på våre sider. Dette kan være i form av en annonse på Googles søk, en side i Google Display Network, eller på Facebook.

Du har muligheten til å melde deg av Google remarketing her og Facebook remarketing her.

Skjema innsending
Ved innsending av informasjon i skjema lagres IP-adressen i inntil 1 måned av sikkerhetsmessige årsaker før den slettes. Kun databehandler har tilgang til å hente ut IP-adresser etter behov.

Andre tjenester
Urhuset kan i perioder også bruke andre tjenester og leverandører enn de nevnt ovenfor. Dette vil for eksempel være tidsbestemte spørreundersøkelser. Disse vil være underlagt de samme strenge kravene og rutinene som er beskrevet her.